Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

Archives

SELAMAT DATANG

Terima Kasih kepada semua pengunjung blog ini kerana dapat meluagkan masa..Disini ada macam-macam yang boleh dilihat dan didapati.

26 DEC 2010

Pameran Kereta Proton 26 Dec 2010 Kuantan

Selepas Inspira yang di-rebadge daripada Mitsubishi Lancer mendapat sambutan yang mengalakkan, banyak kaki modified sudah memasang impian untuk menukar reka bentuk Inspira menjadi Lancer, atau Evo. Memahami kehendak pasaran, Proton tidak menunggu masa yang lama untuk memperkenalkan sebuah kereta konsep, Proton Jebat.

Mudah dikenali sebagai Inspira Evo, Jebat sekaligus menunaikan impian ramai peminat Mitsubishi Evolution dengan reka bentuk yang seiras, pada harga yang lebih murah. Antara spesifikasi utama Proton Jebat ialah daytime LEDs, bonnet vents (3 secara keseluruhan) dan spoiler belakang untuk bentuk Evo.

Proton Jebat juga dilengkapi dengan tempat duduk jenama Recaro, tema warna yang sama dengan panel pintu. Berbanding model Inspira, sistem audio menggunakan jenama Clarion, skrin sesentuh.

Memperkenalkan inilah dia Proton Kasturi yang di adaptasi dari Proton Saga R3 yang merupakan salah 1 dari 5 model yang dinamakan mengikut nama pahlawan melayu Melaka.


Kereta-kereta yang menarik di pameran:

0 comments:

Catat Ulasan